De vereniging YSY heeft als doel het bevorderen van het zeilen op zee. De meeste schepen die deelnemen aan de woensdagavond wedstrijden kunnen wel één of twee opstappers meenemen die graag willen ervaren hoe het is om op zee te (wedstrijd)zeilen. Veel van de vaste bemanningsleden bij de YSY zijn als opstapper begonnen!

 

Opstappen bij de YSY is wel aan een paar regels gebonden. 

1.Meld u aan als opstapper via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

2.U behoort over eigen (warme en waterdichte) kleding en zwemvest te beschikken. Een enkele keer kunnen wij er wel voor zorgen, maar dan moeten we het wel tijdig weten.

3.U dient op tijd aanwezig te zijn in Paviljoen De Zuidpier

4.U beschikt over enige zeilervaring en moet (uiteraard na uitleg door de schipper)  meehelpen met de handelingen aan boord.

5.U helpt actief mee bij het klaarmaken, opruimen en schoonmaken van de boot.

6.Er wordt geen geldbijdrage gevraagd. Als u besluit om vaker mee te varen dan word u gevraagd om lid te worden van onze vereniging. De bemanning van het schip waar u op gevaren hebt waardeert het uiteraard wél als u een drankje aanbiedt na de zeiltocht!

7.De YSY is geen zeilschool! Heeft u weinig of geen ervaring heeft dan adviseren wij u om contact op te nemen met de een zeezeilschool.