Het woensdagavondzeilen is traditioneel één van de belangrijkste clubactiviteiten van de YSY. Vanaf de oprichting is er door een enthousiaste groep zeilers op de woensdagavond een wedstrijd gevaren. Geleidelijk aan heeft dit zich ontwikkeld tot een competitie die vanaf eind april tot en met begin oktober gevaren word.

Deelnemen aan de woensdagavond competitie?

Om 18.00 uur kan er deelgenomen worden aan de schippersmaaltijd in Strandpaviljoen Zuidpier. Voor 15.00 uur opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is noodzakelijk!

Tussen 18.30 en 19.00 uur komen alle schippers en de wedstrijdleider bij elkaar en spreken de te varen baan af. Opstappers worden verdeeld over de schepen.

Rond 19.00 uur gaan de deelnemers naar de schepen en varen naar het startgebied tussen de buitenpieren.

Om 19:30 uur(GPS tijd) start de wedstrijd en de finish is tussen 21:30 en 22:00.

De competitie word gevaren onder SW rating.

Tot maximaal windkracht 6 word er gezeild.

Na de finish van de schepen wordt de finishtijd per SMS door gegeven aan de wedstrijdleiding. De schepen varen weer naar de haven en worden opgeruimd.

Als alle deelnemers hun tijden hebben doorgegeven wordt de uitslag bekend gemaakt tijdens de afsluiting van de avond in paviljoen Zuidpier.

De uitslag van de competitie wordt aan het eind van het jaar bekend gemaakt tijdens de najaarsvergadering van de YSY. Meestal zijn er tijdens een seizoen ongeveer 25 vaarbare avonden. 12 avonden tellen mee voor de uitslag van de competitie.

© 2020 Yachtclub Seaport Ymuiden