Het woensdagavondzeilen is traditioneel een van de belangrijkste clubactiviteiten van de YSY.

Vanaf de oprichting van de YSY is er door een enthousiaste groep zeilers steeds op woensdagavond een wedstrijd gevaren.  Geleidelijk aan heeft het zich ontwikkeld tot een competitie die tussen eind april en begin oktober gevaren wordt.

 

Om 18.00 uur kan er deelgenomen worden aan de schippersmaaltijd. De Zuidpier verzorgt voor de mensen die zich tijdig hebben opgegeven een goed maal, inclusief . Vooraf opgeven is noodzakelijk zodat iedereen op tijd zijn maaltijd op tafel kan hebben (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Opgeven dient te gebeuren vóór 15.00 uur, en u  moet om 18.00 uur in de Zuidpier te zijn als u aan de maaltijd wilt deelnemen.

Tussen 18.30 en 19.00 uur komen alle schippers en de wedstrijdleider bij elkaar en spreken de te varen baan af. Opstappers worden verdeeld over de schepen.

Rond 19.00 uur gaan de deelnemers naar de schepen en varen naar het startgebied tussen de buitenpieren, waar de wedstrijd exact om 19.30 uur start. (gps tijd)  In de beginjaren wilde men zich nog wel eens verkijken op de te varen afstand en kwamen de schepen pas rond middernacht weer terug in de haven! Omdat het niet voor iedereen even handig is/was met het werk van de volgende dag proberen we steeds om de baan zo uit te zetten dat de schepen tussen 21.30 en 22.00 kunnen finishen. 

De start is steevast om 19.30 uur tussen de buitenpieren. Er wordt gevaren tot maximaal windkracht 6. 

Na de finish van de schepen wordt de finishtijd per sms door gegeven aan de wedstrijdleiding. De schepen varen weer naar de haven en worden opgeruimd.

Als alle deelnemers hun tijden hebben doorgegeven wordt de dag uitslag bekend gemaakt tijdens een gezellig samen zijn, en gepubliceerd op de website van de YSY.

De competitie uitslag wordt aan het eind van het jaar bekend gemaakt tijdens de najaarsvergadering van de YSY. Meestal zijn er tijdens een seizoen ongeveer 25 vaarbare avonden. 12 avonden tellen mee voor de uitslag van de competitie, de uitslagen worden uitgerekend aan de hand van een SW rating. 

Wilt u een keer meevaren als opstapper? Lees hier de leidraad voor opstappers.

of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.