Ruim 150 toer- en wedstrijdboten vertrokken vrijdagochtend 19 juni uit de haven van Muiden voor de 19e editie van de non stop zeilwedstrijd, de YSY Ronde om Noord-Holland. 
Met het vooruitzicht van meer uitdaging in het te zeilen parcours en de belofte van weerman Henk Huizinga dat de wind ook gedurende de nacht zou blijven staan, kon deze Ronde ondanks de voorspelde buien, bij voorbaat niet stuk. Meer taktisch zeilen voor de bemanningen van de ORC klasses door een extra baan op het Markermeer en voor alle klasses, het ronden van een boei voor de kust bij Medemblik.


De starts bij Muiden verliepen zonder problemen. De WNW wind met 15 knp bij de eerste start trok aan tot 20 knp uit het NW bij de laatste start. De SW klasses mochten na de start direct koers zetten naar Enkhuizen. Diegenen die hoogte hielden waren in het voordeel door een serieuze windshift. Dankzij het extra kruisrak voor de ORC boten, werden de velden wat uit elkaar getrokken en verliep de sluispassage uiterst rustig. Na de start bij Enkhuizen zette de vloot koers naar de boeironding bij Medemblik. Dit werd een mooi kruisrak waarbij menig boot een rifje moest steken. Bij de boeironding werden de deelnemers hartelijk toegezwaaid door de burgemeester van Medemblik, Frank Streng. Vanaf Medemblik zetten de zeilers koers naar de finish bij Kornwerderzand waar ze door de aantrekkende NW wind toch nog even moesten reven. Sommige zeilers namen de finish niet goed. Dat kwam ze op een protest te staan.
 De sluispassage bij Kornwerd verliep ook zonder oponthoud. De laatste boot ging rond 00.00 uur het Wad op. In tegenstelliing tot eerdere starters hadden zij de stroom mee. De wind draaide nog wat meer naar N waardoor het Wad tot aan de Texel stroom te bezeilen was.
Zaterdagochtend 2.59 uur kwam de eerste deelnemer over de finish bij IJmuiden. Om 7.45 was de helft van de deelnemers al binnen. De laatste uren op weg naar IJmuiden waren volgens de zeilers zwaar maar dankzij een stevige 4/5 Bf uit het NW, met in buien flinke uitschieters, een snel rak. Moe maar zeer tevreden melden de zeilers zich bij het regattaoffice in de feesttent op het terrein van Marina Seaport.
Om 14.00 uur gingen 120 zeilers de zee op om de Volvo Ocean Race deelnemers uit te zwaaien. Dit keer op een rondvaartboot welke de gemeente Velsen beschikbaar had gesteld. Ook de Johanna Louisa van de KNRM voer uit. Sommigen zeilers gingen met hun eigen boot. 
Daarna ging iedereen naar de Ronde tent waar het weer een ouderwets gezellig was. Muziek, eten en de prijsuitreiking met verrassende winnaars en mooie prijzen.
De deelnemers waren zeer tevreden over deze Ronde in een nieuw jasje.

Waypoint 52° 27′ 29″ N 4° 33′ 44″ E, Marina Seaport IJmuiden, thuishaven van de YSY!

Events

Ronde om Noord-Holland

De YSY Ronde om Noord-Holland behoeft na vele jaren nauwelijks meer een introduc...

Openingstocht Scheveningen

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor ...

Hemelvaart Clubweekend

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor ...

Woensdagavond zeilen

Het woensdagavondzeilen is traditioneel één van de belangrijkste clubactivitei...

Tonnenrace

De Tonnenrace is een wedstrijd naar een idee van een oud YSY lid, Jan Lemson,  ...

Sluitingstocht Den Helder

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor ...

Snow Trophy

De traditionele afsluiting van het zeilseizoen. Niet YSY leden worden ook van ha...

Winterlezingen

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor ...

Word ook lid van de zoutste watersportvereniging van Nederland!

Agenda

 2020/2021

 

18 November Ledenvergadering

18 & 19 Juni YSY Ronde om Noord-Holland

 

Aankondigingen volgen middels vlugschrift.

 

 

Save the date!

Ontmoet ons in Paviljoen Zuidpier aan het strand!

Sinds 1995

In IJmuiden is op 1 Juli 1995, de watersportvereniging Yachtclub Seaport Ymuiden, de YSY, opgericht. De vereniging heeft ten doel de bevordering van de beoefening van de watersport op de Noordzee met motor en zeil, de zeilsport met haar tradities, in het bijzonder. Zij probeert dit te bereiken door het bieden van sfeer en het organiseren van clubwedstrijden en andere evenementen ten behoeve van de leden, zowel 's zomers als in de winter. Ook enthousiaste opstappers zijn welkom als lid.

Historie

Reeds bij de beschrijving van het ontwerp van Seaport Marina in 1987 werd opgemerkt dat een " eigen" watersportvereniging wenselijk was om de haven levendig te laten zijn. In 1994 pakten Pim Fromberg en Bert van der Woerdt dit idee daad werkelijk op.

Lees meer...

Bestuur

Cees Heemskerk Voorzitter
Rainier de Groot Vice
Majel Tromp Penningmeester
Hansje Persson Secretaris
Ellen de Vries Bestuurslid
Chiel van Oppen Bestuurslid
Dolf Rentenaar Bestuurslid

Yachtclub Seaport Ymuiden

Kennemerboulevard 540 1976EM, IJmuiden Nederland

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK 40597445

© 2020 Yachtclub Seaport Ymuiden